Een zadel zoals geen ander

Checkmate is dealer van Passier, Harry Dabbs , Frank Baines en Wow™ zadels. Andere merken ook leverbaar zowel nieuw als gebruikt.

 

 

G.Passier & Sohn

 

passier zadels

Het zadel dat al sinds 1867 met de hand gemaakt wordt in Duitsland en over de gehele wereld beroemd en geliefd is vanwege de uitmuntende kwaliteit, de goede pasvorm en prettige diepe zit.

Bijvoorbeeld de klassieker uit de collectie; de Passier Grand Gilbert Extra, de Passier Compact voor paarden met een korte rug, de Passier Optimum II het moderne dressuurzadel met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Naast de dressuurzadels kunt u bij Checkmate Saddlery ook terecht voor spring-en veelzijdigheids zadels van Passier.

 

 

 

 

Harry Dabbs 

 

harry dabbs platinum

Checkmate voert ook het traditionele Engelse Harry Dabbs dressuurzadel met een levenslange garantie op de boom !  Dit zadel kan geheel op maat gemaakt worden en is in vele kleuren en uitvoeringen leverbaar. Door het ontwerp biedt het zadel veel schoudervrijheid. De Performance Panels geven de wervels van het paard veel ruimte waardoor de rug vrij kan bewegen. Een dressuurzadel met een uitstekende prijs/kwaltiteit verhouding.

Leverbaar :  dressuurzadel

 

Wow ™

 

wow

Het unieke zadel voor de toekomst. Bij de ontwikkeling is gebruik gemaakt van de modernste technieken en meetapparatuur.Het zadel is ontwikkeld voor ruiters die tot op het hoogste niveau willen presteren. 

Een Wow zadel  is gevuld met lucht ( Flair) in plaats van wol. Drukmeetingen hebben uitgewezen dat dit het meest comfortabel is  voor ruiter én paard. Het  Wow™ zadel is geheel opgebouwd uit componenten en kan altijd aangepast aan veranderingen van het paard bijvoorbeeld door toe-of afname van de bespiering. Het kopijzer is eenvoudig verwisselbaar.

De gepatenteerde Y-boom heeft een unieke vormgeving  waardoor er minder druk is op de schouders en de schouders van het paard vrijer kunnen bewegen.

De zitting is smal en zo ontworpen dat de ruiter dichtbij het paard blijft. Door het ontwerp is er ook geen druk meer van stijgbeugel ophanging of boompunten.

De zweetbladen zijn ontworpen om het been veel stabiliteit te geven waardoor de ruiter beter kan zitten. De zweetbladen kunnen op diverse manieren aan het zadel bevestigd afhankelijk van de wensen en de anatomie van de ruiter. Het zadel is uitgerust met een groot aantal singelopties zodat er voor elke conformatie ( bouw van het paard) het zadel correct kan liggen. 

Wow™ biedt 15 standaard kussens en 11 verschillende boommaten (kopijzers). Daarnaast zijn aanpassingen en maatwerk altijd mogelijk zodat het zadel voor elke paard/ruiter combinatie geschikt is.

Een zadel voor optimaal comfort en optimale prestatie !

Leverbaar als dressuurzadel, springzadel of eventingzadel.

Frank Baines 

frank baines zadel

De zadels van het meer dan 150 jaar oude, Engelse, familie bedrijf Frank Baines, worden geheel op maat gemaakt voor uw paard.  De zadels kenmerken zich door een comfortabele diepe, zit. Uitstekende kwaliteit leer, leverbaar in diverse kleuren en met kleur accenten.  Voor informatie over de modellen bezoek de website .

Overige merken

En vele andere merken die zich in de markt bewezen hebben en een prima prijs/kwaliteit garantie bieden. Op verzoek is het ook mogelijk  dressuurzadels van andere merken te leveren. Checkmate Saddlery biedt u ook keuze uit een groot assortiment singels, zadeldekjes, pads en beugelriemen.

Bij aanschaf van een nieuw zadel kunt u vrijwel altijd uw gebruikte zadel inruilen.Heeft u liever een goede kwaliteit gebruikt zadel ? Voor het aanbod van Checkmate Saddlery klik hier

Uniek ! Checkmate zadelservice

Niet voor iedereen is de aanschaf van een nieuw zadel de oplossing, soms gaat de voorkeur uit naar een gebruikt (dressuur)zadel. Op de diverse verkoopsites is er een meer dan ruim aanbod van gebruikte zadels maar welke zou nu kunnen passen op uw paard ? En als het eenmaal in huis is, past het ook echt of staat het binnenkort weer in de rubriek “te koop” ?

Op zoek…

U kunt geld besparen en een teleurstelling voorkomen door vóór uw zoektocht naar een gebruikt zadel een pasconsult afspraak te maken. Checkmate beoordeelt uw paard, bekijkt uw huidige zadel en geeft advies over aanpassingen waardoor het wellicht weer passend te maken is. Checkmate geeft u ook advies over mogelijke merken en types zadels waar u naar op zoek kunt gaan en u krijgt tips geven waar u specifiek op moet letten bij uw zoektocht. Is er eenmaal een zadel gevonden dat aan uw wensen voldoet, dat komt Checkmate bij uw paard kijken of het inderdaad een goede keuze is en voert een volledige veiligheidscheck op het zadel uit. U krijgt ook advies over de waarde van het zadel. U kunt dan met een gerust gevoel tot aanschaf overgaan.

Of uit voorraad…

Checkmate heeft ook een collectie gebruikte dressuurzadels  in diverse prijsklassen, op voorraad. Al deze zadels zijn door Checkmate Saddlery nauwkeurig uitgezocht en gecontroleerd. De zadels worden op locatie gepast.

Uw zadel verkopen…

Bij aankoop van een nieuw zadel is het vrijwel altijd mogelijk uw gebruikte zadel in te ruilen.

Heeft u een zadel liggen dat u niet meer gebruikt en wilt verkopen ? Checkmate beschikt over een groot netwerk en kan het zadel voor u in de verkoop nemen.Voor meer informatie klik hier voor Voorwaarden verkoop gebruikt zadel