Passier zadels,kwaliteit en comfort voor ruiter en paard

 

G passier & sohn

 Het familie bedrijf G. Passier & Sohn produceert als sinds 1867 handgemaakte zadels. De jarenlange kennis en ervaring vertaald zich in zadels die ongeëvenaard zijn in kwaliteit en pasvorm. Deze zadels zijn niet voor niets bekend en geliefd over de hele wereld vanwege de uitmuntende kwaliteit.De schoudervrijheid,de verschillende singelopties en het brede kanaal bieden comfort aan het paard. De zachte diepe zit en de diverse modellen wrongen helpen de ruiter correct en in balans te zitten.

Passier Grand Gilbert Extra

Misschien wel het beroemdste zadel uit de lijn van Passier. Het zadel wordt gekenmerkt door een zachte, diepe zit en wrongen die de ruiter ondersteunen bij de correcte zit. Het zadel biedt ruim voldoende vrijheid in de schoft. Dit zadel is geliefd bij top dressuurruiters.
Maat 16”-19”

Passier Optimum II

Dit zadel is in 2012 toegevoegd aan de collectie van G Passier & Sohn. Het is de opvolger van de Passier Optimum. Door de smalle taille heeft de ruiter veel contact met het paard. Het zadel heeft stevige kniewrongen voor een stabiele zit. Standaard uitgerust met een V-singel. Het zadel is afgewerkt met kalfsleer.
Maat 16”-19”

Passier Compact

Dit is het perfecte zadel voor paarden met een korte rug. De Passier Compact combineert de korte kussens met ruim voldoende zitruimte voor de ruiter. Het zadel biedt bovendien extra schoudervrijheid voor het paard en meer dan genoeg ruimte voor de schoft.
Maat 1-3

Passier Corona

Dit moderne zadel is uitgerust met stevige kniewrongen en een comfortabele zachte, diepe zit. De dikkere wrongen helpen de ruiter de benen in de juiste positie te houden. Het zadel is uitgerust met freedom panels waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor paarden met een hoge schoft. Het zadel is afgewerkt met kalfsleer. Het zadel heeft een kunststof boom.
Maat 16,5”-18”

Checkmate Saddlery heeft ook het springzadel Marcus Ehring en het veelzijdheidszadel PSL VS , veelzijdigheid accent springen op voorraad.

Alle zadels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren : zwart, havana, teak en london. (www.passier.com). Uiteraard ook in diverse boommaten te bestellen. Ook met model met extra ruimte voor de schoft, speciaal voor paarden met brede en/of hoge schoft.