Meten is weten

Na elke zadel controle  ontvangt u een uitgebreid rapport met een advies over uw zadel.


zadelpas consult, template

Er zijn veel factoren waar een zadelpasser rekening mee zal houden voordat u een advies krijgt over een zadel. De bouw van het paard, eventuele gevoeligheden in de rug of de singelplaats, de medische achtergrond van het paard. Het gebruiksdoel, de training ,de leeftijd en wat u met uw paard wilt bereiken.Ook de bouw van de ruiter is van belang om u optimaal te laten zitten en daarmee te laten rijden op uw zadel. Het zadel mag nog zo goed bij het paard passen als de ruiter niet in balans kan zitten zal het voor paard ook geen prettig zadel zijn.

Checkmate houdt bij een zadel controle rekening met al deze factoren en werkt nauw samen met fysiotherapeuten, dierenartsen en osteopaten om uw paard optimaal te laten presteren.

 

In het zadel !

zadel controleAls het (mogelijk) juiste zadel gevonden is volgt de volgende stap; het rijden. U mag het zadel in alle gangen uitgebreid proberen en de tijd nemen om te beoordelen of het zadel voor u net zo aangenaam is als voor het paard. Checkmate Saddlery maakt gebruik van video opname zodat u ook zelf kunt zien  wat het effect van het zadel (of meerdere zadels) is op uw paard en uw houding en zit. Als het zadel bevalt en goed ligt kunt u het zadel twee weken proberen. Bent u dan tevreden, dan gaat u over tot aankoop.Dit is vaak ook mogelijk bij aanschaf van een  tweedehands zadel.

Geen half werk

Een zadel vormt de schakel tussen ruiter en paard en heeft daardoor veel invloed op het succes van de combinatie. Om zeker te zijn dat alles naar wens is maakt Checkmate met u een afspraak voor een gratis zadel controle  na ongeveer zes weken. Het zadel wordt dan bijgevuld en alles wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het optimaal ligt.

Op elk zadel, ook een gebruikt, krijg u natuurlijk garantie.

Blij zijn en blij blijven; neem een onderhoudscontract !

checkmate saddlery, zadelpassen, onderhoudscontract

Checkmate Saddlery helpt u niet alleen een perfect passend zadel te vinden maar door jaarlijkse controles zorgen wij er ook voor dat uw paard blij blijft met het zadel en de ruiter veilig kan rijden.

Door training neemt de bespiering van uw paard toe, na een revalidatie periode zal de bespiering misschien tijdelijk wat afgenomen zijn en jonge paarden veranderen nog veel in hun bouw tot ze ongeveer zes jaar zijn. Deze veranderingen gaan niet aan uw zadel voorbij, ze beïnvloeden de ligging.Ongemerkt neemt de performance van uw paard af; buigen gaat minder makkelijk, het paard is minder voorwaarts of heeft moeite met de galop. Ook kunnen gedragsveranderingen optreden zoals niet meer stil willen staan bij het opstappen, bokken of oren in de nek bij het opzadelen. Uw paard probeert u te vertellen dat het zadel niet meer zo prettig ligt…

Vookomen is  beter dan genezen; daarom biedt Checkmate Saddlery haar klanten de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten. U krijgt automatisch een bericht dat het tijd is voor de jaarlijkse zadel controle. Uw paard wordt dan geheel opnieuw opgemeten, de rug wordt gecontroleerd, uw zadel wordt aan een grondige veiligheidscheck onderworpen en de ligging wordt beoordeelt tijdens het rijden, kortom een volledig zadelpas consult.Indien nodig wordt het zadel ter plaatse bijgevuld of gerepareerd waardoor het in optimale conditie blijft. Checkmate Saddlery bewaart van elk paard  de gegevens zodat veranderingen snel zichtbaar zijn. Van het controle bezoek ontvangt u een volledig verslag.