Zadel mode ?

checkmate saddlery tevreden paard geen last van zadel modeZo eind augustus begin je duidelijk te merken dat de dagen korter worden  het wordt mistig ’s morgens en je weet dat het onvermijdelijke feit zich voor doet dat de herfst gaat beginnen.Dat betekent ook weer allerlei nieuwsbrieven en folders met de nieuwe najaarsmode. .

Soms heb ik het gevoel dat er ook zoiets bestaat als zadel mode. In een keer blijkt iedereen een zadel van merk X te hebben gekocht. Was het oude zadel dan niet goed ? Dat zadel dat een paar jaar eerder is gekocht toen ook de rest van de stal merk Y kocht ? Als ik er naar informeer valt mijn een wat glazige blik ten deel die duidelijk zegt “wat een rare vraag…” die wordt gevolgd door de alles verklarende tekst ; “dit zadel zit geweldig” .

Het doet mij weleens denken aan de scholen waar het dragen van de juist merk kleding het verschil maakt tussen erbij te horen of een out-cast te zijn. Het “juiste” merk zadel wil blijkbaar zeggen “ik weet waar ik mee bezig ben”. Uit nieuwsgierigheid, en omdat ik ook altijd op zoek ben het ideale, zelf ook eens zo’n “mode” zadel geprobeerd. Gelukkig kon ik op geen van de demo types zitten wat tot voordeel had dat ik mijn eigen zadel opeens reuze prettig vond. Volgens de typische redenatie van een vrouw, was ik van mening dat ik nu een veel geld bespaard had en dat best kon uitgegeven aan een nieuwe rijbroek.

Voor alle zekerheid mijn oude zadel nog even door een collega helemaal laten controleren zodat ook mijn paard van mening is dat het “zo lekker zit” zodat ik zonder gewetenswroeging deze modetrend aan mij voorbij kan laten gaan. Bij de volgende ronde doe ik graag weer mee, het is zo makkelijk geld besparen en je hebt nooit genoeg rijbroeken…