Over Checkmate

 

checkmate saddleryMijn ouders hebben elkaar op de manege leren kennen, niet verwonderlijk dus dat ik met het paardenvirus geboren ben. Zolang mijn herinnering terug gaat ben ik dol op paarden en ik wilde niets liever dan pony rijden. Dat virus is nooit meer overgegaan en nog steeds kan ik mij geen leven zonder paarden voorstellen. In wedstrijdverband; dressuur, springen, gewoon recreatief over het strand of een trektocht door onherbergzame gebieden.

Na een mooie carrière van meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven was de tijd rijp om het roer om te gooien en van mijn hobby mijn werk te maken; een nieuwe carrière als zadelpasser .Een lange periode van opleidingen (MSFC, ORUN) in Nederland, Engeland  en Duitsland volgde waarin ik veel  leerde over de anatomie van ruiter en paard, bewegingsleer, biomechina, kreupelheden, voedingsleer, invloed van de ruiter op de pathologie, zadelkunde en zadelpassen. In Engeland leerde ik van Qualified Master Saddler David May;  leerkunde, leerbewerking, reparaties en opvullen. Stages bij dierfysiotherapeuten, osteopaten, instructeurs en dierenartsen gaven meer inzicht in rugproblemen en de invloed van het zadel op de rug van het paard.Om mijn kennis bij te houden en te verdiepen volg ik nog regelmatig cursussen en bezoek relevante seminars in binnnen-en buitenland. Mijn opgedane kennis en mijn passie voor paarden vormen de basis van Checkmate Saddlery.

U kunt bij Checkmate Saddlery terecht voor onafhankelijk zadel pasadvies, aankoop van een nieuw of gebruikt zadel, reparatie en opvullen op locatie zoals bijvoorbeeld uw eigen stal. Checkmate is dealer van diverse merken waarbij kwaliteit voorop staat. U kunt terecht voor de kwaliteits merken Passier, Harry Dabbs en Wow maar ook voor diverse andere merken. Al deze zadels kunnen geheel aangepast aan uw eigen wensen en de maten van uw paard. Als zadelpasser werk ik door heel Nederland maar mijn thuisbasis is Heemstede, Noord-Holland.